Hverdagen med hundene

Jul og nyttår 2014

Vi hadde en lang og god juleferie på Nissebu. Det var ikke nok snø til at det var skiføre, men nok til å gi fin julestemning. Vi tråkket en løype oppover mot Heimdalsnuten, over et hogstfelt, laget en rundløype som tok ca en time. Der var det ingen andre som gikk så hundene kunne løpe løse og kose seg. Vinterland og pinnewonderland! Vi gikk den runden hver dag, samt også andre turer så det ble bra mosjon på både matmor og Jentutten. Det trengtes, for det ble mye god mat, i hvert fall på de 2 beinte, da onkel Tor stod for maten denne jula også. Alma og Cera hadde dog ingen utskeielser i matveien, bortsett frra et ekstra tyggebein i ny og ne. Litt trening ble det og, noen LP økter med Alma og rally med Cera, men så lenge det var 10 blå ble treningen mest inne og da øvde vi på tullete triks. Veldig moro!
Jeg var en tur til Kongsvinger og besøkte mine foreldre i romjulen, jentene var igjen på hytta og fikk også onkel Arild på besøk, så da ble det mye kos.
Nyttårsaften gikk veldig greit, jeg brukte mye tid på aktiviteter med hundene på formiddagen (har jo tid til det når andre lager maten), så de sov seg stort sett gjennom rakettbråket både kl 20 og ved midnatt. Veldig fornøyd med det, vi har spillt CD med fyrverkeri og skudd jevnlig i høst, har stor tro på det. Deilig at de ikke bryr seg, Epo var jo så redd de siste årene og det er ikke moro. Jeg tenkte at disse kjeftsmellene kanskje ville bjeffe en del, de varsler jo så fort noen prater på utsida, men de var helt stille. Jentene sine detKul