Hverdagen med hundene

Vi hadde en lang og god juleferie på Nissebu. Det var ikke nok snø til at det var skiføre, men nok til å gi fin julestemning. Vi tråkket en løype oppover mot Heimdalsnuten, over et hogstfelt, laget en rundløype som tok ca en time. Der var det ingen andre som gikk så hundene kunne løpe løse og kose seg. Vinterland og pinnewonderland! Vi gikk den runden hver dag, samt også andre turer så det ble bra mosjon på både matmor og Jentutten. Det trengtes, for det ble mye god mat, i hvert fall på de 2 beinte, da onkel Tor stod for maten denne jula også. Alma og Cera hadde dog ingen utskeielser i matveien, bortsett frra et ekstra tyggebein i ny og ne. Litt trening ble det og, noen LP økter med Alma og rally med Cera, men så lenge det var 10 blå ble treningen mest inne og da øvde vi på tullete triks. Veldig moro!
Jeg var en tur til Kongsvinger og besøkte mine foreldre i romjulen, jentene var igjen på hytta og fikk også onkel Arild på besøk, så da ble det mye kos.
Nyttårsaften gikk veldig greit, jeg brukte mye tid på aktiviteter med hundene på formiddagen (har jo tid til det når andre lager maten), så de sov seg stort sett gjennom rakettbråket både kl 20 og ved midnatt. Veldig fornøyd med det, vi har spillt CD med fyrverkeri og skudd jevnlig i høst, har stor tro på det. Deilig at de ikke bryr seg, Epo var jo så redd de siste årene og det er ikke moro. Jeg tenkte at disse kjeftsmellene kanskje ville bjeffe en del, de varsler jo så fort noen prater på utsida, men de var helt stille. Jentene sine detKul

I helgen var vi på Roverud og feiret jul på forskudd med mine foreldre. Alma synes det var rart å ha pakkene rundt en blomst, men min mor synes det var litt tidlig for juletre. Vi bodde på hotell i Sverige, det var helt fullt og mye folk som skulle evakueres når det gikk brannalarm fredagskvelden. Så stolt av Alma og Cera som tok det hele med knusende ro. Og heldigvis var det falsk alarm. Jeg fikk også kose med valper hos Zandra og Trond som har kennel Roverudbernern.

I kveld har det vært avslutning på trinn 1 på fordypningskurset med Lundqvist Hundeskole, og da er mitt mål for høsten innfridd. Har vært veldig lærerikt og nyttig, gleder meg til å starte trinn 2 på nyåretKul
Jentutten har jo forlengst innfridd sine mål, de har tatt hvert sitt bronsemerke, Cera i Rallylydighet og Alma i LP.
I helga var vi på klubbdag med Bø og Sauherread Hundeklubb i Bø. En trivelig og nyttig dag.
Alma gikk klasse1 i LP, fikk en 3.premiering med høyeste poengsum i stevne hittil. Så det går sakte, men sikkert framover. Vi skynder oss langsomt, må bare komme ordentlig i gang med trening igjen. Cera gikk sitt første  rallystevne i klasse 2, hun gikk kjempebra uten å snuse (på kunstgress i en hall hvor de trener 5 dager i uka!) og med full kontakt hele veien. Vi skulle på julebord og måtte dra før det var slutt så vet ikke resultatet. tror vi diska, men det gjør ingenting, så lenge Cera funket uten bånd. Gleder oss til å trene mer!

I dag fyller A-laget 1 1/2 år og er altså blitt unghunder. Vi har heldigvis god kontakt med alle valpene, det virker som de skikker seg bra og de har fått gode hjem. Alma er en aktiv ungdom, mye hormoner i omløp fortsatt, men det har roet seg betraktelig.Hun elsker å bade, litt is på myrvannene stopper ikke Alma. Fullt så moro er det ikke å dusje søla av seg, men hun liker kosen etterpå, og så er det bare å slappe av. Bildene er frra siste del av høstferien.

Da har jeg brent av de siste feriedagene for 2014. vi var på Nissebu nå også. Mye roligere denne gang, ikke noe hjemmekontor, men også mye dårligere vær. Det ble gode turer uansett, ingen folk på feltet i hverdagene så jente løp løse og koste seg. Det har vært en travel høst, så det var deilig med mye innekos også, både for 2 og 4 beinte. Alma tok oppgaven som sengevarmer veldig alvorlig, og Cera innrettet seg i sofaen som hun pleier. Alltid med pute under hodetKul