Fra drektighet til 1 1/2 uke gamle

7. juni

Som dere ser på bildet, man slapper av og koser seg i valpekassa. Cera er omsorgsfull og pusler om de små, men synes og det er deilig å ligge litt utenom valpekassa. Vi har hatt første runde med kloklipp hos de små, nå venter vi spent på at de skal åpne øynene. 

Onkel Epo har vent seg litt mer til de små nå, og ligger trofast ved siden av Cera ved valpekassa.Dog synes han nok det er mest stas å løpe i Hagen med Cera😎

4. juni

Tenk at det allerede har gått ei uke. Valpene vokser seg fete og gode,det er nesten så en kan se de vokse fra dag til dag. 

3. juni

Nå har også lille Hope fått fasong som en marsipangris, selv om hun fortsatt er den minste av gjengen. De andre har passert kiloen på vekta. Cera har tydeligvis god melk til godklumpene. Hun er ennomsorgsfull mor, men tar seg nå tid til litt lengre turer ute.

1.juni

Alt vel med Cera og de 5 små. De spiser og sover og vokser seg fete og gode alle sammen. Onkel Epo tok med seg en av bamsene sine på besøk på valperommet i dag. Ble veldig skuffa da Cera ikke ville være med og leke.....

31.mai

Flekken tar en strekk, mett og god:-)

Valpene spiser og koser seg, kan nesten se de vokser fra dag til dag. Guttene er desidert størst og spiser mest. Lille Hope henger i puppen nesten hele tiden, nå har også hun økt i vekt. Ser ut som hun har tatt seg godt igjen etter den litt tøffe starten.

30.mai

Tenk at de allerede har blitt over ett døgn gamle. Ting begynner å gå seg til for Cera, hun har spist godt og fått tatt seg litt inn igjen etter en slitsom fødsel. Valpene ser ut til å trives og nå spiser de hos Cera alle sammen. Den ene jenta var litt svak og klarte ikke å suge i starten. Cera og jeg måtte dele litt på omsorgen, Cera vasket og stelte, jeg gav henne mat. Sulten var hun, måtte ha mat nesten hver time i går kveld, men dess mer hun fikk dess sterkere ble hun, og kl 3 i natt hang også hun i Ceras pupp. På bildet får hun seg en vask på vei til matfatet🙂

Alle guttene har gått opp over 100g i vekt, den ene jenta ca halvparten av det. Den andre jenta, som vi kaller Hope, har naturlig nok gått ned, hun har jo ikke spist på langt nær så mye som de andre. Da har i hvert fall Cera god melk og nok melk, så slipper jeg å bekymre meg for det. Cera er en veldig omsorgsfull mor, har knapt tid til ut å tisse, og så fort det er en lyd fra de små er hun bort og ordner. Flinke jenta mi.

29.mai

Da har freden senket seg i valpekassa. Cera pusser og ordner med de små, men er kjempetrøtt. Lille Cerajenta mi fikk 6 valper med vekt fra 570-654g. Ikke rart hun ble enorm stor på slutten, magemålet økte fra 74 til 100cm. 3 gutter og 3 jenter ble det. Dessverre var den ene jenta dødfødt, og en av de andre jentene er også svak, men vi håper hun kommer seg. Guttene og den siste jenta er i toppform. Alle valpene er pent tegnet og ingen har haleknekk.

Nå skal vi slappe av resten av dagen. Det har vært en lang natt.

Bilder kommer etterhvert🙂

28.mai kl 22.30

Da har det kommet 4 store, fine valper, 3 gutter og ei jente så langt, og det er i hvert fall en til. Alle er i fin form. Cera føder med stoisk ro, men hun er sliten nå. 

 

28. Mai kl 16.20

Cera presser, vannet gikk og vi er endelig i gang. Cera og Kendovalpene vil snart se dagens lys🙂

gleder oss til å bli kjent med dem

28.mai

Dag 62. Cera har hatt en slitsom natt, gravd og pest og det har ikke blitt mye søvn på noen av oss. Men da er i hvert fall blokkingen godt i gang og det er bare å være tålmodig.

jeg endte jammen i valpekassa til morgenen i dag, tok en kjapp tur på WC og når jeg kom inn igjen var senga okkupert. Så fikk hun slappe av litt🙂

27.mai

Dag 61. I dag har ikke Cera hatt noe lyst på mat, noe som er vanlig når det nærmer seg fødsel. Hun har også vært veldig urolig, graver mye og peser. Men temperaturen holder seg stabil, så det er vel bare å være tålmodig. Vi har vært ute og gått noen turer, det trives hun godt med. Og så slapper hun av litt når hun legger seg inntil Epo. De er nå så søte når de ligger godt inntil hverandre i valpekassa. Men nå tar vi kvelden her på valperommet og har sendt både gubben og Epo ut for natta. 

25.mai

Dag 59 og Cera begynner å bli lei. Det er varmt og det plager henne også. Vi koser oss på rolige turer tidlig på morgenen og seint på kvelden. Ellers sover hun stort sett nå, samler krefter til fødselen. Graver litt i teppene sine, og har slått seg mye til ro i valpekassa etter at vi kasta Epo ut derfra. Matlysten er fortsatt god. magen vokser og det sparkes godt der inne nå.

21.mai

Da er Cera kommet til dag 55 og i morra går hun inn i den 9. og siste drektighetsuka. Tror hun begynner å bli litt lei magen nå, det er stønning og pesing når hun legger seg og hun ligger mer på golvet enn i sofaen. Bukomfanget har økt totalt en 17-18 cm nå og hun har lagt på seg i underkant av 5 kg. Matlysten er fortsatt på topp alle 3 måltidene hun får og hun koser seg på rolige turer. I går hadde vi en SPA-dag med dusj, børsting, kloklipp og litt hårklipp både her og der. Ble så fin så, og så er det jo så kos å bli stelt med.

Vi monterte valpekassa i helga. Onkel Epo var god støtte når den ble innviet🙂

17.mai

Ikke så veldig stor kanskje, men det synes tydelig at det er noe i magen, synes nye bedre enn på bildet egentlig. Det har vært varmt i dag, og Cera er mer plaget av varmen enn hun pleier å være.

14.mai

Her er Cera ca 9 uker gammel.

I morgen starter Cera på sin 8. uke og det er bare 2 uker igjen til fødsel. Blir spennende å se hvor mange som er der inne. Jeg synes ikke hun er så stor, men bukomfanget har økt dobbelt så mye siste uka som uka før, så de vokser nå på der inne. Cera er pigg,matlysten er upåklagelig og det blir aldri nok kos for tida🙂

Dette er stamtavlen for de kommende Cera og Kendo-valpene

10.mai

Cera går nå inn i sin 7. drektighetsuke. Det er knappe 3 uker igjen til termin. Hun er i god form og magen blir sakte men sikkert større, Selv om hun ikke er spesielt stor. Fostrene skal nå være ca 70mm. I dag prøvde hun seg på harejakt på hytta, satte av sted i samme fart som hun pleier, men fant fort ut at hun har noe å bære på:-) 

Vi holder på å lage valpekasse og Vet-Bedteppet vi har bestilt fra Canis er kommet. Det er det hun tester ut på bildet🙂

4. mai

Nå har vi kommet med på valpeformidlingen i NBSK. Cera er i bra form, glad på tur, men hun tar det veldig med ro. Det har hun faktisk gjort fra dag 1. Hoppetussa har blitt en verdig Dame som spaserer. Matlysten er på topp, så nå har vi plutselig en meget dreven mat-tyv i hus. Det er uvant.

1.mai

Da har Cera ca 4 uker igjen av drektigheten. Formen er bra, hun har fått igjen matlysten og spiser  godt. Tar fortsatt livet med knusende ro og har høy rugefaktor. Pattene er mer struttende og hun er blitt drøyere rundt magen.

Hundene fyller NKK og NBSKs krav til avl. kombinasjonen er godkjent av NBSK avlsråd.

24.april

her er Cera ca 3 måneder. Tenk at hun nå skal ha valper, blir pene bebiser det:-)

Da har vi vært på ultralyd og sett at det er valper i magen til Cera🙂

Det var et fantastisk øyeblikk å se det på ultralyden. Jeg var ganske sikker på at hun var drektig, men helt sikker kan man jo ikke være før det er bekreftet. Vi så det var fler enn en, men Heidi gjorde ikke så grundig ultralyd, vi har tenkt å ta røntgen nærmere fødsel for å se eksakt antall likevel.
da har hun allerede gått halve tiden, har ca 4 1/2 uke igjen. Valpene forventes ca 29.mai.

Vi krysser fingrene for at alt går bra framover, det blir spennende tider.