Cera -og Kendovalpene

Valpenes stamtavle.

A-laget

Cera-og kendovalpene er vårt første kull og jeg har derfor døpt dem til A-laget. 6 store, flotte valper fikk Cera den 28.mai 2013. Desverre var den ene tispen dødfødt, men 3 hanner og 2 tisper er i full vigør i melkebaren nå. 

Det vil på denne siden komme en seksjon med beskrivelse og bilder av hver enkelt valp i kullet.

Oppdateringer fra Ceras drektighet og valpeperioden finner du her: Valpedagbok del 1 (drektighet og fødsel og fram til valpene er ca 1 1/2 uke) og Valpedagbok del 2 (fra valpene er 1 1/2 uke til de blir levert til nye eiere).

Hverdagsglimt og flere bilder av valpene er her:Fotoalbum A-laget

Fødselen

Gromguttens Aller Første, 6 timer gammel

ble en slitsom affære for Cera. Hun startet blokkingen rundt midnatt natt til mandag. Da hadde hun 1 1/2 døgn med pesing og graving, fant ikke ro. Vi var mye ute og spaserte, det likte hun. Tirsdag formiddag roet det seg, da sov hun noen timer. I 15.30 tida var temp steget til over normalnivå og etter en halvtimes tid begynte de første riene. Kl 16,20 hadde hun vannavgang og kl 17.10 kom det en stor, fin gutt. Kl 18.30 kom en jente og en time etter nok en guttt.  så drøyde det til kl 22 så kom gutt nr 3. Kl 01 kom det ei jente, og kl 06 kom den siste som var en dødfødt jente  på 654 g. Heldigvis var veterinæren vår innom med ristimulerende middel, ellers hadde vi nok ikke fått ut den siste på naturlig vei. Det var en stor påkjenning for Cera, men er likevel glad vi slapp å ta den ut med keisersnitt.

Hanne 1: Aller Første, Hamilton. HD:A, AD:A Død 19.12.17

1uke gammel, 1203 g.

Fødselsvekt 560 g.
Navnet var gitt på forhånd, vi kalte ham Førstemann. Førstemann var den som hadde mest vektøkning første uka. Han var i starten veldig "alfa-hanne", når de startet med fast føde stod han med beina plantet i matfatet slik at de andre ikke kom til. Etter hvert endret han litt personlighet og ble den rolige betrakteren som oksen Ferdinand.

29. juli reiste han til Falkenberg i Sverige, da veide han 8,8 kg. Han vil hete Hamilton.

Hamilton hadde et utrolig godt liv hos Fabian, Marie, Inger og Sven-Olof. Han var en fantastisk hund de var veldig glad i. I begynnelsen av desember ble han dårlig og det man først trodde var et nakkeprolaps, viste seg å være en svulst som ikke lot seg operere. Hamilton døde 19. desember med Fabian, Marie og Inger ved sin side. Han ble drøyt 4;5 år og det er et alt for kort liv. Han blir dypt savnet. Not gone...just..not here❤️

Hamilton koser seg i hagen i Falkenberg.

Hanne 2: Absolutt Argo den Andre, Doffen. HD:A, AD: A

1 uke gammel, 1245 g.

Fødselsvekt 605 g.
Min manns første Berner het Argo, dette var andre gutten som kom og slik fikk han navn. Han hadde en svart flekk nederst i det hvite på brystet, så vi kalte ham Flekken.Flekken var størst etter ei uke, en skikkelig klump med stort,fint hode. Han ble etterhvert en aktiv, kreativ kar, om enn ikke først i matfatet. Skjedde det noe var det Flekken som kom først for å sjekke ut.

23.juli reiste han til Uppsala, da veide han 7,7 kg. han vil hete Doffen.

Doffen med sin storesøster Laika i Uppsala.
Doffen BIS 4 på sitt første valpeshow
Flott kritikk!

Hanne 3: Altså Arild Armani, Bamse. HD:A, AD:A Død 25.01.19

1 uke gammel, 1140 g.

Fødselsvekt 618 g.
Han var størst og utrolig god til å trenge seg fram til maten hos mamma Cera, vi kalte ham derfor Feiten. Etter ei uke var han minst av guttene, men tok fort tilbake posisjonen som den største.Han er en stilig kar, med fregner på nesa og er kalt opp etter Onkel Arild.
Han ble en rolig, sindig kar, skjedde det noe lot han Flekken og Alma sjekke det ut først, men når det gjaldt noe som kunne spises var han alltid først. Han smakte på det meste, spiselig eller ikke.

22.juli reiste han til Toten, da veide han 7,8 kg. Han vil hete Bamse.

Bamse hadde et godt liv  på Toten hos Linda og Ivan. Han ble etterhvert «storebror«for lille Agnes og gled fint inn i den rollen. Han ble slapp og gikk ned i vekt, og i januar hos veterinæren ble det påvist svært lav blodprosent. Han fikk behandling med kortison, men blodprosenten bare sank. Det ble mistenkt kreft, men de fant ingen svulst. Not gone...just...not here....

Bamse har inntatt sjefsstolen på jobben til mor.

Tispe 1: Aldeles Adorable Alma, Alma. HD:A, AD: A.

1 uke gammel, 1038 g.

Fødselsvekt 570 g.
Alma er oppkalt etter sin tippoldemor Alma som ble en godt voksen Bernerdame hos Bjørg på Notodden. Det var også Epo sin oldemor. 
Alma har økt jamt og trutt i vekt, men pratet seg nok litt bort ved puppen i starten, dog var hun størst av alle ved 8 ukers alder, da veide hun 8,3 kg.
Alma ble en aktiv, kreativ liten frøken som lå rett i hælene på Flekken om det skjedde noe, og hun ble også ganske så verbal.

Vi hadde bestemt oss for å beholde en tispe, og valget fallt fort på Alma. Selv om hun nok er pappa Kendo i tegninger og utseende, har hun Ceras lynne og uttrykk, det kunne jeg bare ikke motstå.

Alma på hytta i ferien.

Tispe 2: Alltid Håp, Zelda. HD:A, AD: A

1 uke gammel, 946 g.

Fødselsvekt 617 g.
Hun kom med hodet først og stod en stund og stanget i fødselskanalen før vi fikk henne ut. Da var hun hoven i ansiktet og hadde dårlig farge, men det kom et lite gips som viste liv. Jobbet intenst med henne og hun kom seg fint, men var for svak til å suge i seg nok melk. Sugerefleksen var der, men ikke kreftene. Etter ca ett døgn med sukkervann/melkeblanding i sprøyte i munnen hengte hun seg på puppen 100% og var like vital som de andre. Vi kallte henne derfor Hope.
Hope var den eneste som ikke hadde passert kiloen første uka. Hun gikk litt ned i vekt første døgnet, men økte deretter økt jevnt og trutt. 
Hun var litt forsiktig av seg i starten, men ble ganske så tøff etterhvert, og de siste ukene var hun en av de mest aktive i leken.

24.juli reiste hun til Porsgrunn, da veide hun 7,2 kg. Hun vil hete Zelda.

Zelda koser seg ute i regnet og bryr seg ikke det minste om tordenværet